nedelja, 16. september 2007

Prvi vikend

Severovzhodna Slovenija

Vsako novo pridobitev je potrebno prej ali slej preizkusiti. Pretekle dni so kolegi, znanci in sorodniki le firbec pasli po našem AD (avtodom). Po krajšem predstavitvenem izletu v Ljubljano (sorodniki), smo se ta vikend odpravili v severovzhodni del Slovenije.

V soboto smo bili na trgatvi blizu Gornje Radgone pri sorodnikih (priložnost smo izkoristili za napolnitev hladilnika z grozdjem in sokom; naše želodce pa s kosilom). :) Seveda je njihov vinograd bolj hribih in tako sem se že na prvi vožnji srečal z zahtevnimi pogoji za vožnji ADja (vožnja v hrib, pa ozka cesta in podobno). Z osebnim avtomobilom je tista cesta pravi hec. Popoldan smo se odpravili mimo term Banovci do kampa v termah Lendava. Najprej veliko pozitivno presenečenje. V kampu parkiramo nasproti sodelavca in dobrega kolega. Seveda debata in dobra kapljica takoj padeta. Ko se spoznamo še s kampom, se odpravimo v bazene do poznega večera. Užitek!!!

Po prvi prespani noči v AD vstanem precej zgodaj in najprej stestiram gretje AD ter pripravo tople vode. Ker nisem računal na morebiten hrup grelca, zbudim celo familijo. Seveda sem si prislužil grde poglede. Ampak voda se je zagrela in AD je postal prijetno topel (spanje posadke se je podaljšalo). :)

Po zajtrku skočimo še v bazen. Pred poldnevom se poslovimo in odpravimo nazaj proti Celju. Ker sem želel preizkusiti moje sposobnosti in mi sobotni test ni bil dovolj, se odpravimo po daljši poti. Peljali smo se mimo Razkrižja in Ljutomera, nadaljevali smo preko Jeruzalema do Ormoža. V ptujskih termah se ustavimo za kosilo (Pizzerija Beli vitez - priporočam). Pot nadaljujemo skozi Rogatec do doma.

Pri Jeruzalemu natančneje pri Železnih Dverih se ustavimo in si ogledamo okolico.

Šefica preverja, če sem AD dobro parkiral.

Še pogled z druge strani.

Zaščitni znak vinorodne pokrajine. Žal je to samo maketa, pravi so v okolici živahno klopotali.

Da ne bo na slikah samo tihožitje. :)
Vinograd pri vinogradu.

Brez komentarja.

Dokaz, da sem AD parkiral v dobri družbi (seveda mislim na sod). :)

---
Na izletu smo prevozili 310 km v 6 urah in 30 minutah.
Približni stroškovnik (nočitve, cestnine, obisk gostišč in drugi stroški - brez goriva): 80 €.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Super. Fajn je, če kje zagrezneš in ti potem ni treba žicati prijateljev, če lahko pri njih prespiš, da ne bi vozil pijan.

Btw, a je B kategorija dovolj za upravljanje takega velikana? Pomoje je še posebno zanimivo bočno parkiranje sredi klanca.

yambor pravi ...

Aha. :)

Vozila do 3,5T lahko voziš z B kategorijo. Torej tudi večino avtodomov.

AD je bolj udobno peljati, kot osebni avto. Res gre bolj počasi in na videz okorno. Sicer lahko z ADjem po avtocesti divjaš do 130+ km/h. Ampak denarnica trpi; beri: poraba je VELIKA.

Če si z avtomobili bolj na ti, se vožnje ADja hitro navadiš. Paziti moraš na zadnji previs (razdalja od zadnjih koles do konca vozila), ker lahko z njim pošteno opletaš in tudi kaj podreš. Pa tudi višina je lahko problematična, če pozabiš na višino (lahko tudi preko 3,2m) in v podvozih narediš kabrio. :)

Anonimni pravi ...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anonimni pravi ...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.