nedelja, 17. junij 2007

Pa sem končal

V soboto, 16. 6. 2007, sem dobil potrdilo, da sem opravil ravnateljski izpit (Šola za ravnatelje). Treba se považit. :)

Pot do tega izpita je zanimiva in na trenutke tudi naporna. Predvsem takrat, ko je bilo potrebno poskrbeti za pravočasno oddajo seminarskih nalog. Drugače pa sem se naučil kaj vse je potrebno poznati in obvladovati kot ravnatelj. Veliko teh znanj pa bi morali imeti tudi učitelji, ki bi jih lahko uporabli pri svojem delu. Nobenega izmed šestih področij ne morem posebej izpostaviti, vsa so bila zanimiva in aktualna. Da je bilo tako, se moram zahvaliti predavateljem Šole za ravnatelje, ki so svoje delo opravili super. Poleg tega pa so bili pripravljeni tudi odgovarjati na naša vprašanja, ki so se nam porodila v našem neposrednem delu kot učitelji ali kot pomočniki ravnateljev.

Seveda pa je vsako izobraževanje lažje in uspešnejše, če je skupina sestavljena iz "pravih" ljudi. Ta naša skupina šR4, je bila resnično posrečena kombinacija posameznikov iz različnih stopenj v vzgoji in izobraževanju. Danes (17. 6.) na after party smo ugotovili, da smo se takoj ujeli in tudi razumeli. Vedno smo skupaj hodili na kosila in večerje v času izobraževanja (praviloma od petka do nedelje), uporabljali e-učilnico, si izmenjavali ideje in izkušnje. Kot smo lahko ugotovili se vse skupine (vsaj v tem šolskem letu) niso tako ujele. Dogovorili smo se, da stike ohranimo. Pa ne samo v e-obliki, ampak v realni. Tako so padale ideje o tem, da bomo dobivali na piknikih, jadrali in pa seveda tudi sodelovali ter izmenjavali izkušnje glede našega profesionalnega dela.

Pa naj na hitro opišem kako je bilo v soboto. Popoldan smo predstavili zadnje seminarske naloge. Kot je bilo pri nas običajno, smo spet zavlekli naše predstavitve z dodatnimi vprašanji in pojasnili. Tako smo imeli približno slabo uro, da smo se pripravili (nadeli malce bolj svečano opravo) na podelitev potrdil. Začetek podelitve potrdil se je začel ob 18. uri s krajšim kulturnim programom. Ker je skupin veliko, so nam podelili potrdila v okviru posamezne skupine. Seveda smo morali takoj narediti gasilsko sliko. Pa si nas oglejte. :)

Zatem pa je sledila svečana večerja in zabava s plesom do 24. ure.

Kaj pa kasneje? Kot sem se že važil, da smo ok in oh skupina, smo si seveda pripravili svojo zabavo in nadaljevali. Sicer plesali nismo, smo pa imeli plodne debate z dodatkom (Jernej hvala). :) Tako smo se v postelje spravili v bolj čudnih urah - vsaj za fosile :). Pa tudi današnji piknik (Vesna še enkrat hvala za povabilo) smo začeli bolj počasi. Tudi glede pijače nismo bili zahtevni, večina se je v začetku zadovoljila z vodo. :) Kot se za piknik spodobi smo tudi nekaj svinjskega in perutninskega obrnili na žaru. Kljub začetni "zavori" je prehitro prišel popoldan, ko smo se morali odpraviti domov.

Jep, fino je bilo.

Predno zaključim pa se moram zahvaliti vsem, ki so mi omogočili udeležbo na izobraževanju in pomagali s svojimi nasveti in znanjem pri pripravi seminarskih nalog. Posebej hvala Simoni in Petri za "dodatno" delo. :)

2 komentarja:

persson pravi ...

Spoštovani kolega!

Čestitam ti za uspešno opravljen izpit in želim, da bi znanje in veščine, ki si jih pridobil lahko uspešno uporabil kjer-koli-že.

Sicer pa, kot pravijo študenti (ne glede na leta), dokler se ne zalije, se izpit ne prizna. :)

Anonimni pravi ...

Tudi jaz čestitam!

Predvsem takrat, ko je bilo potrebno poskrbeti za pravočasno oddajo seminarskih nalog.

Morda boste sedaj bolje razumeli dijake, kadar zamudijo z oddajo :D